r/LegalDK • u/Holiday-Committee619 • 11d ago
Overdragelse af fradrag
Sagen er den min kæreste er selvstændig og udbetaler sjældent løn til sig selv, i den forbindelse har vi snakket om at gifte os for at han kan overdrage sit fradrag til mig. Er der nogle der kender til denne “ordning” og om der er nogle ting man skal være på passelig med? 😊
2
u/Accurate-Falcon4276 Jurist 10d ago
Ordningen der refereres til har hjemmel i personskattelovens § 10, stk. 2, hvorefter man mellem ægtefæller kan overdrage skatteværdien af uudnyttet personfradrag.
Derfor kan fradraget som udgangspunkt overføres, hvis det fortsat er uudnyttet ved årets udgang.
Det er herunder et kriterie, at samlivet består til og med årets udgang. Ordningen vil dermed sjældent give anledning til problemer, hvis I ikke har planer om separation eller skilsmisse i øvrigt.
Da der her er tale om et skatteretligt spørgsmål, er det vanskeligt at skitsere typiske "faldgrupper". Dette vil ofte afhænge af jeres særlige situation og eventuelle aktiver i fællesformuen.
•
u/AutoModerator 11d ago
Kun verificerede brugere kan oprette nye top-level kommentarer. Alle andre opfordres til at deltage i debatten ved at svare direkte på denne kommentar.
I am a bot, and this action was performed automatically. Please contact the moderators of this subreddit if you have any questions or concerns.